Melk de witte motor?

We drinken al sinds eeuwen melk. Evolutionair een slimme zet van de mens om een ander zoogdier hoogwaardige eiwitten te laten produceren voor de mens.
Nu ging ik op 52 jarige leeftijd anders eten. Voorheen had ik 2 a 3 zuivelmomenten op een dag, yoghurt, kaas, boter of room. Nu was dat vrijwel uit het menu verdwenen. Wat ook verdween was mijn “rokershoestje”. Laat ik nou nooit gerookt hebben. Mijn longcapaciteit ging hard vooruit en daarmee ook mijn conditie. Hoesten en verkoudheid zijn al 2 jaar verdwenen. In de homeopathie worden luchtwegproblemen en zuivel met elkaar in verband gebracht. Zou het evolutionair ook een slimme zet zijn om als mens na ons vijfde jaar de zuivel te laten staan??? Er is immers geen zoogdier te vinden dat nog melk drinkt van zijn moeder als het zijn eigen melkgebit gewisseld heeft! Wordt na onze jeugd de melk een remmende motor? Het is onderzocht dat maar 20% van de Aziatische en 80% van de Noord-Europese bevolking de melk gemakkelijk verteerd. Dat percentage wordt heel snel lager naarmate we de peuterjaren verlaten! Oorzaak: Lactose-intollerantie?

Shopnatuurlijk.nl – Bill van Vliet